
Ättiksinläggningar ligger i tiden! Perstorps ättika
känns lite kultig, se bara på den gamla etiketten. Smaksätt
din egen ättika. Den här passar bra till frukt och grönsallader,
marinader och kalla såser.
1 dl ren ättika, 24%-ig
3 dl vatten
3 dl jordgubbar
5 fläderblomsklasar
1/2 msk hel rosépeppar
Blanda ättika och vatten i en glasburk med tättslutande
lock. Rensa och skölj jordgubbar och fläder, lägg ner
i ättikslagen och tillsätt rosépepparn. Skruva på
locket väl och ställ burken i ett soligt fönster i
minst två veckor. Sila ättikan, häll upp på
en ren flaska, korka igen och förvara mörkt och svalt.
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Smör och kantareller, så enkelt är det. En storfavorit
som knappast kan överträffas av något annat sätt
att tillaga kantareller på.
Lägg svampen i en stekpanna och låt den sjuda i eget spad
tills all vätska kokat in. Tillsätt smör och stek svampen
tills det knäpper ordentligt i pannan och kantarellerna har fått
färg. Låt finhackad persilja och färsk timjan fräsa
med mot slutet. Lägg svampen på nyrostat
eller stekt bröd.
Hoppas det smakar!
info@fruktlarsson.se
|
|